Leien daken plaatsen

Leien daken worden vaak gebruikt als het gaat om dakbedekking. Er zijn twee soorten leien daken te onderscheiden: natuurleien daken en kunstleien daken. De voordelen van leien daken zijn legio. Waarom een leien dak een uitstekende en duurzame keuze is? Leidekkersbedrijf Van Boxtel legt het graag uit.

Natuurlijke leien daken

Natuurleiendaken bestaan uit natuurlei dat verschillende eigenschappen heeft die het eenvoudig en aantrekkelijk maken om het materiaal te gebruiken. Zo is het uiteraard een natuurproduct dat vaak uit de omgeving wordt aangevoerd. Het is gemaakt van natuurlijk leisteen dat sterk is en mooi oogt. De grove textuur van de natuurlijke variant van leien daken brengt oneffenheden met zich mee. Hierdoor is ieder natuurleiendak uniek. Een natuurlijke leisteen heeft een erg lange levensduur. Goed onderhoud van uw leien dak draagt hier natuurlijk ook aan bij. Gelukkig kost het onderhouden van leien daken niet veel en is het onderhoud eenvoudig. Daarbij zijn leien daken erg sterk en weerstaan ze harde weersomstandigheden met gemak. Stormen, regenbuien of intense zon: met een leien dak is het allemaal goed uit te houden. De regen blijft buiten, de wind kets af op het leien dak en de temperatuur blijft behaaglijk.

Kunstleien daken

Bij leien daken gemaakt van kunstlei is de prijs aantrekkelijker en is er meer keuze in kleuren en maten. Tegenover deze voordelen staat het nadeel dat dit type leien dak sneller versleten is. Na zo'n twintig tot dertig jaar zal het dak aan vervanging toe zijn. Ook deze vorm van leien daken vraagt weinig onderhoud en is bestand tegen allerlei weerstypen.

Leien daken, voorbeelden:

Voor het plaatsen van leien daken op monumenten, woningen of bedrijfspanden is leidekkersbedrijf Van Boxtel uw partner. Het leidekkersbedrijf plaatst al vier generaties lang leien daken en kent het lei ambacht als geen ander. Vakkundig en kwalitatief hoogstaande leisteenrealisatie, dat is waar het leidekkersbedrijf uit Nijmegen voor staat. Leisteen wordt tegenwoordig niet alleen gebruikt als creatieve bedekking van kerken en monumenten. Ook steeds meer projectbouwers zien de voordelen van leien daken en gebruiken lei als dakbedekking. Voorbeelden bekijken?