Dakleien, wandleien, dakrenovaties en nieuwbouw

Leidekkersbedrijf Van Boxtel staat voor ambachtelijk kwaliteitswerk

Het leidekkersbedrijf dat gespecialiseerd is in leisteen, bewaart als gemoderniseerd leidekker de oude ambacht als basis en vult deze aan met nieuwe technieken. Het is niet voor niets dat het dakdekkersbedrijf al 150 jaar bestaat.

Dak- en wandleien voor nieuwbouw

Leien dakbedekking is van oerdegelijke kwaliteit. Dit bewijzen de projecten die Van Boxtel eerder uitvoerde, zoals de dakbedekkingen van het Mauritshuis, het Kurhaus en het Binnenhof. De leien daken van deze prachtige monumenten stralen al jaren historie en klasse uit. Ook voor veel nieuwbouwprojecten van bedrijven verzorgt het leidekkersbedrijf de leistenen. Sterk en onverwoestbaar. Nieuwe projecten zijn bijvoorbeeld de leien dak- en wandbedekking van het hoofdkantoor van WWF, het Mare College in Leiden en het Wester IJDock in Amsterdam.

Dakrenovaties en -restauraties

Van oudsher houdt Van Boxtel zich met name bezig met de productie van leien daken. Tegenwoordig maken ook wandleien, houten shakes en dakrenovaties deel uit van de werkzaamheden. Onder meer restauraties van monumenten vallen hieronder, maar ook dakrenovaties van bestaande bouw. Naast overheden en bedrijven, kunnen particulieren die hun nieuwbouw willen voorzien van een leien dak, het leidekkersbedrijf ook om advies vragen. Van Boxtel is weliswaar gevestigd in Nijmegen, maar de leidekker voert met name projecten uit in de randstad: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.