Zonnepanelen op leien dak

Let op! Wij plaatsen alleen zonnepanelen op nieuw (of renovatie) aan te brengen daken of daken welke door ons in het verleden zijn aangebracht. 

Regelmatig krijgen wij de vraag of zonnepanelen ook geschikt zijn om te monteren op een leien dak. Gelukkig is het antwoord op deze vraag 'ja'. Zonnepanelen op een leien dak leggen is investeren in de toekomst. Een sterk zonnepanelensysteem is duurzaam en hoeft beslist geen ontsiering te zijn van uw leien dak, mits dit op de juiste wijze gebeurt. Wij plaatsen zonnepanelen op leien daken van woningen, monumenten en projectbouw.

Hoe zonnepanelen op een leien dak monteren?

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak houden we uiteraard rekening met de leien of leipannen die erop liggen. We gaan met grote zorg te werk. In principe kunnen de zonnepanelen op ieder leien dak worden geplaatst. We houden rekening met de vorm van het dak tijdens de installatie van de zonnepanelen. Zo plaatsen we de zonnepanelen op een erg schuin leien dak op een rails.

Waar zonnepanelen op leien dak plaatsen?

Voor het hoogste rendement plaatsen we de zonnepanelen op de meest logische plaats op het dak; daar waar de zonnepanelen het meest profiteren van de zon. We houden rekening metde volgende zaken: 

• Een optimale positie ten opzichte van de zon. Gericht op het zuiden.
• Parallel geschakelde zonnepanelen die afzonderlijk van elkaar kunnen werken.
• Een juiste afstand tussen de panelen, zodat de wind er makkelijk onderdoor kan.

Bovendien zorgen we ervoor dat de bijzondere uitstraling van het leien dak behouden blijft. Donkere zonnepanelen vallen mooi weg in de grijze kleur van een leien dak. Bekijk voorbeelden

Investeren in zonnepanelen op leien dak?

Laat u adviseren wanneer u gaat investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen op een leien dak zijn onderhoudsvrij. U hoeft ze enkel af en toe te controleren op vuiligheid. Een zonnepaneel bedekt met blad, vogelpoep vet of vuil door gasuitstoten van een fabriek zal vanzelfsprekend minder energie opwekken. Dit betekent minder rendement en een verkorte levensduur. Het is niet zo dat een regenbui dit vuil van de zonnepanelen spoelt. Eventueel vuil verwijdert u simpel met een zachte bezem. Gebruik geen schoonmaakmiddelen!

Neem gerust contact met ons op voor uitgebreid advies. 

Let op! Wij plaatsen alleen zonnepanelen op nieuw (of renovatie) aan te brengen daken of daken welke door ons in het verleden zijn aangebracht. 

Zonnepanelen voor leien dak kopen

Wanneer u zonnepanelen voor uw leien dak koopt, zijn er een aantal zaken waarop u moet letten:

• Zorg dat u ze laat installeren door een monteur met ervaring met leien daken.
• Laat u zonnepanelen plaatsen op een monumentaal pand? Let dan op of u er een vergunning voor nodig heeft.
• Deelt u het dak van uw woning met anderen, dan is het vaak handig om een vereniging van eigenaren op te richten.