Nieuws en wetenswaardigheidjes

Ecologie en productie van Moinho leisteen

In een wereld waar de menselijke invloed op de natuur vaak vervuiling en destructie van fauna en flora veroorzaakt, moeten we onze bouwmethoden veranderen om duurzamer te zijn. In plaats van te vervuilen zouden we allemaal een duurzame en positieve impact kunnen hebben op onze planeet.

Restauratie natuurleien dak Canisius college

"125 jaar later, nog steeds even authentiek" 

Het iconische Canisius College in Nijmegen wordt verbouwd tot appartementencomplex. De expertise voor de restauratie van het dak met natuurleien mochten wij inbrengen. Opdracht was om de rijke historie van het Canisius College te behouden. Het gebouw werd gebouwd rond 1900 in neorenaissance stijl. De bestaande detaillering van het dak blijft na restauratie onveranderd. We hebben bijvoorbeeld dezelfde afmeting van de leistenen en dikte van het lood aangehouden.

Museum Singer Laren: Gebouw van het jaar 2022

Het museum Singer Laren is door de BNA uitgeroepen tot het Gebouw van het jaar 2022. Deze prijs dankt het project aan de aanbouw die wij samen met Bedaux de Brouwer architecten en aannemer Heilijgers mochten realiseren. 

Leisteen hergebruikt voor renovatie Fons Vitae Lyceum

Ruim twee jaar geleden brandde het prachtige dak van het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam helaas bijna compleet af. Wij mochten het dak van dit monumentale pand weer voorzien van een nieuwe leibedekking. Dit deelden we deels met hergebruikte leistenen. 

Handgevormde leipannen voor brandweerkazerne

In Leerdam hebben we onlangs de gevels en het plafond van de brandweerkazerne mogen renoveren. Hiervoor hebben we Keymer (fabrikaat) handgevormde leipannen gebruikt.

ERM-gecertificeerd leidekkersbedrijf

Onlangs hebben wij het ERM-certificaat behaald. Hierdoor mogen wij nu het logo Restauratiekwaliteit voeren. Zo weet u meteen dat wij aan de kwaliteitseisen voldoen die aan restauratiebedrijven worden gesteld.

Trotseerloodjes van grootvader Van Boxtel ontdekt

In de zomer van 2018 restaureerden wij de Van Houtenkerk in Weesp. Tijdens het vervangen van de leien op het dak ontdekten we trotseerloodjes van grootvader Van Boxtel.

Dynamische dekking met leisteen

Dynamische dekking is een dekkingswijze waarbij iedere laag leistenen een andere zichthoogte krijgt. Hierdoor krijgt iedere laag een ander zichtvlak. Dit wordt vooral toegepast bij gevels. Immers dan is het effect het grootst. Een gevel oogt speelser en geeft een compleet ander beeld dan wanneer er bijvoorbeeld Maasdekking wordt toegepast.

Leibedekking voor nieuwbouw en bestaande gebouwen

Leibedekking is zowel op nieuwbouw als bestaande gebouwen toe te passen. Twee recente voorbeelden hiervan zijn de restauratie van de pathologie-gebouwen in Leiden met leistenen en de bouw van een villa in Mijdrecht waarbij Spaanse leien zijn gebruikt.

KOMO-procescertificaat Dakdekken

Vanaf 2016 is Leidekkersbedrijf Van Boxtel KOMO-gecertificeerd Dakdekken Hellende daken. Dit betekent dat het bedrijf onder meer gecertificeerd is voor het aanbrengen van betonnen en keramische leipannen op hellende daken. Voor het aanbrengen van leien van natuursteen, de zogenoemde Maasdekking, is het leidekkersbedrijf al vanaf 2010 KOMO-gecertificeerd.

Reparatie van leien dak in Almere voltooid

“Hartelijk dank voor de vakkundige reparatie van ons dak. Prima werk van het team Van Boxtel, onder moeilijke weersomstandigheden. Mooie leipannen die er fraai op liggen. We krijgen veel complimenten!”
Familie Schilder, Almere

Januari 2016 hebben de leidekkers van Leidekkersbedrijf Van Boxtel reparatiewerkzaamheden aan een leien dak van een woonhuis in Almere afgerond. Het dak is gedekt met leipannen in drie verschillende kleuren, namelijk amarante rustique, vieilli en amber. Dit levert een bontgekleurd leien dak op met een romantische en tegelijkertijd chique uitstraling.

Leidekkersbedrijf Willem van Boxtel BV

Leidekkersbedrijf  Willem van Boxtel B.V.

Metaalweg 19
6551 AC Weurt

T: 024 - 3230500
F: 024 - 3554384

info@willemvanboxtel.nl

Certificeringen

 

 Logo ERM Restauratiekwaliteit Monumenten kleinKOMO SKG IKOB logoklein

 

 

 

 

webdesign: Keizer Karel webdesign Nijmegen